2014. augusztus 13., szerda

5 tipp, hogy mindig jó illat legyen otthonunkban

Biztosan ti is szeretitek a friss, természetes illatokat. Én imádom, amikor takarítás után csillog-villog a lakás, de általában hiányérzetem van. Aztán rájövök, hogy már csak egy kellemes illat hiányzik ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a lakásban. A következő összeállításban olcsó és könnyen beszerezhető alapanyagokból készített illatosítókról olvashatsz:


Számtalan olyan egyszerű és olcsó alapanyag van a környezetünkben, amit minimális idő ráfordításával illatosításra használhatunk. Ilyenek például az olyan aromás illatú finomságok, mint a narancs- és citromhéj: ezeket (igen, nem elírás) vodkába áztatva és egy kevés illóolajjal dúsítva szuper szobaillatosítót kapunk!

Ha nedves és – ne adj isten - penészes a fürdőszobánk, cicát tartunk, és az alom a lakásban van, a konyhában pedig bűzölög a kuka, érdemes elkészíteni az alábbi illatosítók egyikét:


1/ Só a citrusba!

Vágjunk félbe egy narancsot, vájjuk ki a belsejét, a helyére pedig öntsünk sót. A lakás bármely sarkába letehetjük, már csak várnunk kell, hogy kifejtse hatását - ezzel egyébként cicánkat is elűzhetjük a tiltott zónákból!





2/ Fűszerbatyu

Zsírpapírból vágjunk ki egy kört, a közepére helyezzünk aromás fűszereket: szegfűszeget, fahéjat, rozmaringot, majd hámozzunk meg egy citromot, és a héjat is tegyük a csomagba, végül spárgával kössük át. Tehetjük ruhásszekrénybe, de a konyhába, a wc-be vagy a fürdőszobába is!

3/ Kávés batyu

Az előbb említett fűszerek mellé tegyünk kávézaccot és egy kevés szódabikarbónát - garantáltan elnyeli a kellemetlen szagokat - például a hűtőszekrényünkből! Ha valaki imádja a kávé illatát, bedughatja a ruhásszekrénybe is, ebben az esetben egy pár levendula ágacskát is dobhat a csomagba.




4/Pálcikás légfrissítő

Tegyél alkoholt, pár csepp illóolajat és fűszereket egy üvegcsébe, majd dugj egy fa- vagy bambusz pálcikát is bele - felszívja a folyadékot, és apránként ontja magából a finom illatot. Egyszerű, és nem kis összegeket spórolhatunk egy ilyen megoldással, hiszen az üzletekben több ezer forintba kerül egy hasonló pálcikás-üveges illatosító.


+ 1 tipp a szemetes és a lefolyó szagtalanítására itt.



forrás: nosalty.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése