2014. május 7., szerda

Időgazdálkodás a XXI. században

"Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet,hogy nem is kéri a lányod vagy a fiad.Ha ma nem ülsz oda vele a társasjáték mellé,előfordulhat, hogy a jövő héten már késő lesz.
Ők ma gyerekek, s nem pótolhatodaz önfeledt legózást, babázást úgy öt év múlva,amikor már kevésbé szorítanakmegélhetési gondok..."/Janikovszky Éva/


A villamoson, a belvárosban csak nézem az embereket. Egykedvűek, sietnek, nem várják meg a zöld lámpát a gyalogosátkelőnél, futnak, ki tudja, hova. Nem jó ez így... Egész életükben futnak, hogy aztán ha elvégezték a fontos dolgukat, újra találjanak valamit, amit sietve meg kell tenni.
Anyáink, nagyanyáink élete sokkal nehezebb volt, mégis nyugodtabbak voltak. Kézzel mostak, gyalog vagy biciklivel jártak, nem volt mikrohullámú sütő, mosógép, botmixer, stb. Mégis mindennel végeztek, és még a gyerekekre, unokákra, férjekre is jutott idő. Könyveket lehetne megtölteni azzal, hogy ők mit csináltak jobban vagy rosszabbul, de mindenképpen MÁSKÉPP, mint mi most, a 21. században. Ma a rendelkezésünkre áll ezer dolog, ami megkönnyíti az életünket, mégis kevesebb idő jut a gyerekeinkre, mint szeretnénk. A mosógép magától kimos, a mosogatógép elmosogat, az autó elvisz minket A-ból B-be, stb. Elődeinkhez képest szerintem időmillimosnak kéne lennünk, mégis folyton azt halljuk mindenhonnan, hogy NINCS IDŐM. Ez elkeserítő.
kép forrása: pixabay.com
Szerintetek mit csinálunk rosszul? Min kéne változtatnunk, hogy ne lelkiismeret-furdalással feküdjünk le esténként, hogy megint nem sikerült befejezni a matricás albumot a gyermekünkkel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése